Crew

Schipper

Fries in hart en nieren. Het zeilen zit hem in de genen en is hem met de paplepel ingegoten. Al op zijn zevende zeilde hij in een klein zeilbootje op de Friese meren en sindsdien is hij altijd blijven zeilen in de vakanties en in de weekenden zo vaak als het kon. Na een loopbaan in de bouw en projectontwikkeling heeft Jan Willem in 2010 een carrièreswitch gemaakt en heeft zich volledig toegelegd op zijn passie, het zeilen.

“Het is de combinatie van het bouwen aan de relatie met mijn gasten en het zeilen wat dit beroep zo machtig interessant maakt” zegt hij.

Jan Willem wil zijn gasten laten genieten van het vrije gevoel dat het zeilen je geeft. Met zijn allen de zeilen hijsen. De ongereptheid van het weidse water. De mooie havens aandoen. Genieten van de natuur. In 2016 heeft hij de Eenhoorn gekocht. Met dit schip maakt hij zijn dromen waar.

In de wintermaanden wordt hard gewerkt om de kwaliteit van het schip steeds naar een hoger niveau te brengen. Ook is er dan tijd voor zijn andere passie, muziek maken. Jan Willem speelt bastuba in verschillende orkesten.

Matrozen

De matrozen op de Eenhoorn – onmisbaar middelpunt

De matroos legt uit wat de gasten kunnen doen bij het hijsen en strijken van de zeilen, bij het stellen van de zeilen en bij het aanleggen en wegvaren. Voor het begin van de zeilreis legt de matroos een aantal basisprincipes van het zeilen uit. Ook wordt er dan uitgebreid stilgestaan bij de veiligheid aan boord. Tijdens het zeilen stuurt de matroos de gasten aan en let voortdurend op dat er geen onveilige situaties ontstaan.
De matroos is dus als een spin in het web op het voordek.

Meestal zijn er in het vaarseizoen één of twee verschillende matrozen. Enkele matrozen van de afgelopen jaren: Anke, Kalle, Daniël, Jurre, Paula, Feline, Maike, Tomke

 

Feline

Daniel

Paula

Anke

Atze

The Perfect Helmsman

Aan boord is altijd scheepshond Atze te vinden. Hij is meestal op het achterdek bij zijn baasje. Atze is het zonnetje in huis en kan het met iedereen goed vinden. Hij is altijd in voor een spelletje en zwemmen is zijn grootste hobby.

Vaar mee!

Vaar als matroos mee op de Eenhoorn.

Elk jaar zijn we weer op zoek naar matrozen voor diverse periodes in het seizoen. Het vaarseizoen begint meestal eind maart en eindigt zo rond half tot eind oktober.

Ben jij een aanpakker en lijkt het je leuk en interessant om een periode als matroos mee te varen, neem dan gerust contact op.