Het Schip

De Eenhoorn

De Eenhoorn is een stoere tweemast klipper. Alle faciliteiten voor een heerlijke zeilvakantie zijn aanwezig. Met een dagtocht kunnen er 40 passagiers mee en voor meerdaagse zeilreizen is er accommodatie voor 26 passagiers.
De zeilen worden met de hand of met het zeillier gehesen. Dat betekent alle hens aan dek! Maar niets is verplicht. Voor diegenen die wat meer rust zoeken is er een ruime en veilige zitkuip en fijne plekjes aan dek om even tot jezelf te komen.

Het zal je verbazen welke snelheden zo’n groot schip onder zeil kan ontwikkelen.

Na het zeilen zetten ervaar je de vrijheid en de dynamiek op het water. Een heerlijk gevoel! Het hele IJsselmeer, Markermeer en de Waddenzee ligt aan je voeten. Bovendien is schipper Jan Willem op de hoogte van alle mooie plekjes in Friesland.
Schipper Jan Willem

Knus & ruim

De ruime salon staat garant voor knus en gezellig samenzijn en ook kun je er met een boekje in een hoekje ontspanning vinden.

keuken & Koken

De keuken en de salon lopen qua ruimte in elkaar over. In de keuken kun je culinair uitstekend uit de voeten. Zo is er een 6 pits professioneel gasstel in combinatie met een fijne grote oven. Er is een grote koel-vries combinatie en een kleinere koelkast voor de  dranken. Alle pannen en keukengerei zijn aanwezig.

genieten & privacy

De gasten genieten een hoge mate van privacy omdat er uitsluitend tweepersoons hutten zijn.

gezellig & buiten

Met zijn allen in de zitkuip met de wind door de haren genieten van de zon en het zeilen

Sanitair & Comfort

Als één van de weinige schepen heeft de Eenhoorn tussen elke twee hutten een douche/toilet combinatie die bereikbaar is van uit de hutten.

Historie & sentiment

De Eenhoorn is gebouwd in 1903 als éénmast klipper “Zeelandia” bij scheepswerf Van den Adel in Papendrecht. Het schip vervoerde van alles en was vooral te vinden op de Zeeuwse wateren. Het was voor die tijd een snelle klipper vanwege haar buitengewoon grote grootzeil. In 1939 is er een hulpmotor ingebouwd.
In de oorlog werd de Zeelandia gevorderd door de Duitsers. Het schip werd zonder zwaarden en tuigage en geladen met kerkklokken naar de haven van Hamburg gebracht. Na de oorlog is het schip weer opgehaald en verder verbeterd met een zwaardere motor en een stuurhuis. Na 1975 heeft het schip nog gevaren in de vrachtvaart als “Anjo” en als “Toermalijn”.

Een nieuwe leven

In 1990 was de grote verbouwing tot comfortabel charterschip en werd het omgedoopt tot “Eenhoorn”. Sindsdien hebben veel groepen aan boord een heerlijke zeilvakantie beleefd. Op deze manier heeft dit prachtige historische zeilschip een nieuwe toekomst gekregen.

plattegrond

Een plattegrond van de Eenhoorn – handig bij de voorbereiding van een reis

specificaties

In de lijst met specificaties vindt u alle belangrijke informatie over het schip